Poliklinika za ginekologiju i opstetriciju GynaeArs
Menu

Vađenje krvi i laboratorijske pretrage

Budući da Poliklinika GynaeArs surađuje s Poliklinikom Synlab u našoj je Poliklinici moguće obaviti vađenje krvi za biokemijske pretrage (kompletna krvna slika, masnoće, šećer, panel za kontracepciju…), hormonske pretrage (beta HCG iz krvi, hormonski profil, hormoni štitnjače…) i tumorske markere (Ca 125, CA 19-9…). Rezultati pretraga u gotovi su unutar jednoga dana.

U suradnji s Genos laboratorijem u Poliklinici GynaeArs moguće je učiniti DNA testove iz uzorka brisa sluznice usne šupljine kao što je testiranje na nasljedne poremećaje faktora zgrušavanja krvi (DNA testovi faktora koagulacije), GENE contracept test – testiranje na najčešće nasljedne čimbenike predispozicije za stvaranje krvnih ugrušaka-faktor V (Leiden) i faktor II (protrombin) te testiranje na trombofiliju. Testovima je  moguće utvrditi postojanje genske predispozicije za povećan rizik stvaranje krvnih ugruška.

U Poliklinici GynaeArs vadimo krv majke i za rani kombinirani probir na kromosomopatije kao i za visokoosjetljive NIPT testove iz majčine - Harmony test, NIFTY test, Panorama test, a u sklopu prenatalne skrbi.

Biokemijski probiri »

NIPT - Neinvazivni prenatalni testovi probira iz majčine krvi - Harmony i NIFTY »